Contact: 0728 433 533 | 0371 127 827

Articole

Jul 30, 2018
Category: Articole

Evaluarea sprijinului plantar reprezintă o metodă de investigatie  modernă, de ultimă generație care ne permite să observăm şi să monitorizăm contactul piciorului cu suprafața de sprijin,atât în statică, cât și în dinamică. Aparatul RSSCAN, de fabricație belgiană, este o placă de 2 metri, cu 16.000 de senzori, care măsoară presiunea exercitată de fiecare parte a piciorului în cele două situații prezentate mai sus. Această analiză se realizează înainte de începerea recuperării(pentru a se vedea stadiul de la care s-a pornit, obiectivele recuperarii) şi la finalul recuperării. Rezultatele acesteia pot săne arate abaterile de la normal, evoluția post kinetoterapie și, astfel, practicăm medicina  pe dovezi.

Jul 30, 2018
Category: Articole

PICIORUL este o structură complexă, formată din mai multe articulatii ce unesc oasele tarsiene, metatarsiene si falange. Această structură se poate adapta la diferite situații, datorită articulației gleznei, suplă, dar și rezistentă pe terenuri accidentate, putând să păstreze corpul în echilibru pe suprafețe mici, înguste sau denivelate. Piciorul este una dintre structurile anatomice ce contribuie la stabilizarea poziției verticale a corpului. Piciorul este cel ce realizeazăpropulsia în mișcare, adaptând mișcarea pe sol și coordonând postura.

Jul 30, 2018
Category: Articole

Specialiștii Infant Kineto Clinic sunt mereu în căutare de aparate și tratamente cât mai noi și mai eficiente, pentru a putea veni în sprijinul micilor pacienți, așa că, începând din luna iulie, puteți beneficia în clinica noastră de analiza Footscan care oferă cea mai concludentă evaluare prin analiza computerizată a mersului.

May 28, 2018
Category: Articole

Vă mai amintiți când erați mici și trebuia să faceți demonstrații în fața necunoscuților sau a persoanelor pe care le vedeați destul de rar? Vă mai amintiți ce neputincioși vă simțeați când trebuia să spuneți poezii pe care poate nu vi le aminteați așa bine sau poate starea voastră nu era una de spectacol și totuși trebuia să faceți asta pentru că erați împinși de membrii familiei?

May 25, 2018
Category: Articole

Pentru că de-a lungul anilor am observat că mulți părinți au nevoie de îndrumare și sfaturi privind achizițiile copilului în primul an de viață, Infant Kineto Clinic vă invită la workshopul ”Ghidul primului an din viață”, în data de 13 iulie 2018, la sediul nostru din strada Profesor Doctor Daniel Barcianu, numărul 22, sector 3.

May 14, 2018
Category: Articole

Controlul emoțiilor sau autocontrolul reprezintă abilitatea de a gestiona adecvat emoțiile (pozitive sau negative), cu scopul de a-ți controla propriul comportament și de a realiza cu succes obiectivele propuse sau impuse.

Apr 25, 2018
Category: Articole

Gândirea pozitivă ne ajută să descoperim că nu avem limite, opreliști în a rezolva orice problemă oricât de grea pare la o primă vedere. Secretul constă în încrederea în forțele proprii, indiferent de situație.

Mar 13, 2018
Category: Articole

Ca părinți, ne dorim întotdeauna cele mai bune rezultate pentru copiii noștri, cele mai mari note, vrem să ne mândrim cu ei, visăm ca ei să aibă succes în viață și să realizeze tot ceea ce noi nu am reușit. Dar este oare bun acest gen de gândire? Despre efectele pe care le au proiecțiile noastre, ca părinți, am vorbit cu Ozana Ilie, psiholog Infant Kineto Clinic.

Mar 13, 2018
Category: Articole

Auzim tot mai des de cifoză sau scolioză sau lordoză și foarte multe astfel de diagnostice apar la copii. Dar ce reprezintă aceste tulburări, cum le recunoaștem, ce le cauzează și cum pot fi tratate? Aflăm toate răspunsurile de la kinetoterapeutul Infant Kineto Clinic, Andreea Fologea.

Mar 13, 2018
Category: Articole

Kinetoterapia este o formă de terapie care ajută atât în stimularea dezvoltării armonioase, cât și în rezolvarea unor probleme de sănătate. O astfel de problemă pentru care kinetoterapia poate avea rezolvare este piciorul plat. Am aflat toate detaliile despre această tulburare de la Mădălina Balint, kinetoterapeut Infant Kineto Clinic.

Mar 13, 2018
Category: Articole

56% dintre copii petrec mai puțin timp în aer liber decât deținuții din închisorile de maximă securitate din Statele Unite – scrie World Economic Forum. Este o statistică pe care ar trebui să o tratăm cu maximă seriozitate.

Mar 13, 2018
Category: Articole

Distrofia musculară este reprezentată de un grup de afecțiuni degenerative ale musculaturii striate (controlate în mod voluntar) și se caracterizează prin deteriorarea progresivă a musculaturii, antrenând slăbiciunea musculară și invaliditate. Modul de transmitere este ereditar, recesiv și este legat de cromozomul X. Este transmisă de mamă și afectează exclusiv subiecții de sex masculin.

Mar 13, 2018
Category: Articole

În ultimii ani, în vocabularul noii generații de părinți a intrat un termen nou: TANTRUM. Un cuvânt ca o sperietoare pentru cei mai mulți dintre părinți. Tantrumul sau criza de furie seamănă cu un vulcan care apare la copii din senin, pentru că aceștia nu știu cum să-și gestioneze emoțiile în anumite situații.

Feb 23, 2018
Category: Articole

Foarte mulți dintre copilașii cu probleme de statică vertebrală sunt școlari, iar ca părinți avem obligația să sprijinim dezvoltarea lor sănătoasă și armonioasă. Am întrebat-o pe Valentina Ioniță, kinetoterapeut Infant Kineto Clinic, cum îi afectează pe cei mici obiceiurile care țin de viața de școlar.

Feb 23, 2018
Category: Articole

Există în continuare foarte multe prejudecăți legate de mersul împreună cu cel mic la psiholog sau logoped. Părinților le este greu, uneori, să accepte că propriul copil întâmpină anumite dificultăți pentru care ar putea avea nevoie de ajutorul unui specialist. Dar dacă apelezi la un psiholog sau la un logoped la momentul potrivit adultul de mai târziu îți va mulțumi. Psihologul Infant Kineto Clinic, Monica Borugă, împărtășește cu noi din culisele minunatei lumi a logopediei: 

Feb 8, 2018
Category: Articole

Fascia este un ”țesut inteligent”, fiind conectată la sistemul nervos. Receptorii Ruffini și corpusculii Vater-Pacini de la nivelul mușchilor și a unităților musculo-tendinoase oferă informații către creier, referitoare la mișcare, forță musculară și întinderea mușchiului.

 

Feb 8, 2018
Category: Articole

Numărăm zilele până la venirea primăverii și până la ziua specială a Mărțișorului. Iar pentru fiecare mămică, cele mai minunate daruri sunt cele care vin din partea propriului copil, cele care ies din mânuțele îndemânatice ale celor mici. Așa că echipa Infant Kineto Clinic pune la cale cel mai frumos atelier de creație.

Nov 15, 2017
Category: Articole

124 de milioane de copii obezi la nivel mondial – este o statistică anunțată de Organizația Mondială a Sănătății, care atrage atenția că acest număr a crescut de zece ori în ultimii 40 de ani. Iar veștile alarmante continuă: dacă acestă tendință se va menține, până în anul 2022, vom ajunge să avem mai mulți copii obezi decât subponderali.

Nov 15, 2017
Category: Articole

Când spunem kinetoterapie, foarte mulți dintre noi ne gândim automat la probleme medicale. Dar dacă v-am spune că pentru copilașii care vin la Infant Kineto Clinic orele de kinetoterapie sunt cele mai așteptate ore din zi?

Nov 15, 2017
Category: Articole

Suntem tot mai presați de standardele artificiale ale societății în care trăim. Încercăm să creăm copiii perfecți, copiii care sunt buni la toate și pot face absolut orice. Dar oare care este reversul medaliei? Psihologul Infant Kineto Clinic, Monica Borugă, ne propune o nouă temă de gândire, atât de actuală și de importantă.   

Nov 14, 2017
Category: Articole

De cele mai multe ori, ca părinți, apelăm la kinetoterapie pediatrică doar în urma unui diagnostic primit de la un medic specialist, iar uneori recomandarea vine târziu. ”Părinții ar trebui să apeleze la kinetoterapie, dacă observă ceva diferit în dezvoltarea copilului. De asemenea, este indicat să fie efectuată o evaluare neuropsihomotorie în cazul nou-născutului prematur.”

Nov 14, 2017
Category: Articole

Primii pași ai copilului sunt extrem de importanți în dezvoltarea lui. Primele probleme de postură pot apărea chiar în această etapă, așa că fiecare părinte trebuie să fie corect informat și foarte atent la felul în care cel mic începe să pășească.

Sep 26, 2017
Category: Articole

Cunoașteți vorba aceea ”să crești copilul ca la carte”? Nu mai este valabilă, acum se poartă creșterea copilului ….”ca la internet”. Avem acces la tot mai multă informație, ceea ce este un lucru pozitiv, dar cum reușim să filtrăm această informație? Internetul a înlocuit practic părerile specialiștilor., iar presiunea este tot mai mare asupra părinților, aflați într-o reală competiție cu cei asemeni lor. Psihologul Infant Kineto Clinic, Monica Borugă ne oferă câteva teme de gândire foarte actuale.

Aug 18, 2017
Category: Articole

Sterilizatoare, încălzitor performant pentru biberoane, cărucioare 3 în 1, sisteme de purtare, leagăne de tot felul, nebulizator, aparat de supraveghere și multe altele. Doar cei care nu sunt părinți nu au auzit de toate acestea.

Aug 18, 2017
Category: Articole

Primii pași ai copiilor noștri sunt un moment extrem de emoționant și de fericit, pe care fiecare dintre noi îl păstrează în minte. Dar, din dorința ca această zi să vină mai repede, mulți dintre noi fac greșeli care îi pot afecta pe cei mici.

Aug 9, 2017
Category: Articole

Nemții sunt recunoscuți și invidiați, de cele mai multe ori, pentru strictețe, respect pentru reguli și responsabilitate. Iar de la părinții germani avem multe de învățat. Aceștia pun mare accent pe independența copiilor și responsabilizarea lor încă de la vârste mici. Dacă veți merge într-un parc din Germania veți observa că părinții socializează între ei, se relaxează, fără a fi tot timpul în preajma celor mici. Nu este o lipsă de interes, ci pur și simplu modul lor de a le arăta copiilor că au încredere în ei.

Jul 13, 2017
Category: Articole

Orice mămică ar trebui să afle din maternitate despre importanța kinetoterapiei și ar trebui îndrumată chiar de neonatologi spre astfel de specialiști. Acesta este crezul nostru la Infant Kineto Clinic.

Jul 3, 2017
Category: Articole

Vă întrebați ce activități plăcute, dar totodată benefice, puteți alege pentru copilul dumneavoastră în vacanța mare? Tabăra de vară cea mai potrivită este... în mijlocul orașului, la Infant Kineto Clinic, cea mai modernă și prietenoasă clinică de kinetoterapie pediatrică.

Jun 28, 2017
Category: Articole

Copiii și adolescenții zilelor noastre au același nivel de activitate fizică precum cel al persoanelor de 60 de ani. Este concluzia la care a ajuns o echipă de oameni de știință americani, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă cel puțin 60 de minute de activitate fizică de intensitate moderată spre viguroasă pe zi pentru copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani.

Jun 15, 2017
Category: Articole

Ce părinte nu își amintește cu emoție de primul ”mama” sau primul ”tata” rostit de propriul copil? Dar ce proaspăt părinte nu și-a spus măcar o dată: ”Abia aștept să înceapă să vorbească pentru a înțelege mai bine ce-și dorește”?

Apr 6, 2017
Category: Articole

Valentina Ioniță sau Ina, așa cum le place celor mici să o strige, face parte din îndrăgita echipă de kinetoterapeuți a Infant Kineto Clinic. Probabil că v-ați întâlnit cu ea la una din numeroasele ședințe pe care le susține cu cei mici sau ați văzut cu câtă pasiune lucrează alături de copii, la clasele Cardio Kids. Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, specializarea Balneofiziokinetoterapie, Ina s-a alăturat clinicii noastre în iulie 2015 și de atunci continuă să obțină rezultatele remarcabile cu micuții săi pacienți. Am profitat de experiența ei în lucrul cu copiii și am rugat-o să ne răspundă la câteva întrebări.

Mar 28, 2017
Category: Articole

În ultimii ani, rata divorțurilor a crescut îngrijorător, inclusiv în România. Numai în 2015, în țara noastră peste 31 de mii de cupluri au renunțat la căsătorie, iar efectele resimție de cei mici nu au întârziat să apară, psihologii noștri întâlnind în cabinet din ce în ce mai mulți copii, de vârste diferite, care au nevoie de consiliere pentru a depăși cu succes durerea pricinuită de separarea părinților.

Mar 21, 2017
Category: Articole

Ne-am gândit ca în apropierea sărbătorilor de Paște să înviem spiritul artistic în copiii noștri – să îi dezlipim de tablete și a smartphone-uri, să îi ținem mai puțin în fața desenelor animate și să îi ajutăm să descopere magia socializării și a lucrului manual, atât de importante pentru dezvoltarea lor sănătoasă și armonioasă.

Feb 21, 2017
Category: Articole

Cel mai modern centru de terapii pentru copii din București are o poveste cu totul specială. Cei care au pus bazele Infant Kineto Clinic nu au făcut-o în calitate de oameni de afaceri, ci de părinți preocupați de starea de sănătate a copiilor lor și confruntați cu opțiuni reduse, cu prejudecăți din partea medicilor și cu foarte multe griji.

Feb 21, 2017
Category: Articole

Terapeută extrem de talentată, pe care micuții pacienți cu care lucrează o îndrăgesc din primul moment, Georgiana Teodorescu este kinetoterapeut al clinicii noastre și absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, din București. Am apelat la experiența ei de lucru în kinetologie profilactică, recuperare pediatrică, ortopedie, traumatologie și nu numai, și am rugat-o să ne răspundă la câteva întrebări.

Feb 21, 2017
Category: Articole

Să devii părinte este, fără îndoială, una dintre cele mai mari provocări ale vieții. După euforia inițială și atmosfera de sărbătoare de la maternitate, mama și tatăl sunt cuprinși de o sumedenie de necunoscute și de frici. Lună de lună, se vor întreba dacă fac ceea ce trebuie și dacă cel mic se dezvoltă normal. Tocmai de aceea, specialista Infant Kineto Clinic, Gabriela Nedel – terapeut cu peste 16 ani de experiență și sute de întrebări primite din partea părinților debusolați - a pregătit un ghid al etapelor firești de dezvoltare, împărțite pe luni de viață, un real reper pentru proaspetele familii care, de multe ori, se simt neajutorate.

May 28, 2016
Category: Articole

În SUA, 75% dintre copiii diagnosticați cu ADHD (tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție) pleacă acasă cu o reteță pentru medicamente. Dar renumitul Disease Control and Prevention Center din SUA spune că abordarea este una greșită. Pentru a lupta cu ADHD, părinții ar trebui să se adreseze prima dată psihologului.

May 28, 2016
Category: Articole

Adeseori, părinții ajung în clinica noastră cerând sfatul medicului specialist deoarece copilul lor are probleme cu coloana, precum scolioze, cifoze sau hiperlordoze. Vă explicăm astăzi pas cu pas ce înseamnă scolioza, cum o puteți recunoaște și ce puteți face pentru a o trata.

May 28, 2016
Category: Articole

In primele luni de viata, bebelusii sunt "sclavii" gravitatiei. In primele zile, au reflexul de a-si intoarce capul sa suga, pot sa flexeze picioarele si mainile. Pana la opt saptamani, descopera ca pot sa-si ridice capul cand sunt asezati pe burtica. Pana la sfarsitul primului an de viata, vor fi dobandit insa mai multe miscari decat o vor face tot restul vietii. Vor fi invatat sa se tarasca pe burta, pe coate, sa se rostogoleasca, sa paseasca sustinuti sau chiar de unii singuri...

May 28, 2016
Category: Articole

În 1886, medicul britanic John Langdon Down avea să descrie, pentru prima dată, un sindrom care o să îi poarte numele și care a făcut obiectul multor cercetări în domeniu. Cele mai recente studii indică masajul terapeutic ca având cele mai bune efecte, cu atât mai mult cu cât el este realizat de specialiști cu experiență în pediatrie.

May 28, 2016
Category: Articole

Copiii și adolescenții se plâng tot mai des de dureri de spate ale căror cauze doctorii nu le pot explica, ne spune un studiu recent publicat în Jurnalul Academiei Americane a Chirurgilor Ortopezi. De vină ar putea fi anumite deficiențe posturale sau sedentarismul, din ce în ce mai întâlnit în rândul tinerilor.

May 28, 2016
Category: Articole

În era tabletelor și a smartphone-urilor, cercetătorii ne anunță că ele le fac mai mult rău decât bine copiilor noștri, oricât de bine intenționați sunt părinții când pun la dispoziția celor mici cele mai noi gadget-uri de pe piață. Cu cât ele, sau aplicațiile de pe ele, sunt mai colorate și mai zgomotoase, cu atât vor încetini dezvoltarea capacităților verbale și cognitive ale copilului.

May 28, 2016
Category: Articole

Unii copii se nasc cu o formă sau alta de paralizie cerebrală, studiile arătând o frecvență de 3 cazuri la 1000 de nașteri. În alte situații, paralizia apare ca urmare a unei accidentări care duce la lezarea sistemului nervos central. Cert este că ultimele cercetări în domeniu au arătat că efectele bolii asupra musculaturii pot fi reduse semnificativ printr-un program riguros de antrenament.

May 28, 2016
Category: Articole

Despre copiii diagnosticați cu ADHD (tulburarea hyperkinetică cu deficit de atenție) auzim tot mai des. Dacă nu sunt sedentari și supraponderali, copiii generației de astăzi sunt hiperactivi și cu probleme de concentrare. În loc să ne punem toată nădejdea în pastile, cercetătorii ne îndeamnă acum spre o altă abordare, pornind de la cea mai recentă descoperie în domeniu: numai 26 de minute de mișcare fizică pe zi ameliorează semnificativ simptomele ADHD.

May 27, 2016
Category: Articole

Cele mai recente studii plasează România pe locul 2 în Europa la cele mai multe cazuri de obezitate infantilă, iar de vină sunt sedentarismul și obiceiurile alimentare nesănătoase, precum consumul în exces de sucuri, fie ele și de fructe.

May 5, 2016
Category: Articole

Știm cu toții cât de multe probleme poate cauza obezitatea, cu atât mai mult cu cât ea este din ce în ce mai răspândită și printre copii, mari fani ai cartofilor prăjiți și ai orelor petrecute cu tableta în brațe. Dar, studiile prezentate la Sesiunile Științifice ale American Heart Association arată că obezitatea se face vinovată pentru bolilele de inimă apărute la copii, cu vârste chiar și de 8 ani.