Contact: 0728 433 533 | 0371 127 827

Apariții in presă

Feb 22, 2017
Category: Apariții in presă

Anual, mii de cupluri din România divorțează: ultimele date arată că în 2015, peste 31 de mii de cupluri au renunțat la căsătorie, cu o creștere de 4300 de divorțuri față de 2014. Divorțul afectează atât adulții, cât și copiii care se văd în situația de a sta doar cu unul dintre părinți. Efectele resimțite de cei mici diferă în funcție de etapa în care se află.

Jan 28, 2017
Category: Apariții in presă

Primul pas al bebeluşului, prima suspiciune de picior plat, primul semn de întrebare pentru părinte. De obicei, părinţii responsabili se îngrijorează şi merg cu copilul la medic în jurul vârstei de un an. Piciorul plat constă în prăbuşirea bolţilor longitudinale şi transversale ale piciorului. Până la vârsta de patru anişori, 96% dintre copii au piciorul plat, aşa că putem spune că acest lucru poate fi definit ca o stare fiziologică.

Nov 30, 2016
Category: Apariții in presă

Dacă aveți copii cam timizi și nu știți dacă este doar o sfială normală ori ceva mai mult, vă poate ajuta să vă dați seama și să rezolvați orice eventuală problemă psihologul nostru, Ozana Ilie, o specialistă excelentă în lucrul cu cei mici. Sfaturile ei mai jos, într-un material Digi 24.

Nov 20, 2016
Category: Apariții in presă

Frumoasa noastră sală pentru activități fizice de grup și Ina, specialista noastră în kinetoterapie, au apărut în emisiunea „Tinerețe fără bătrânețe”, la Digi 24. Vă invităm să vizionați, mai jos, materialul care a atras atenția asupra importanței mișcării în viața copiilor noștri și vă așteptăm la clasele pline de energie și veselie de la Infant Kineto Clinic!

Nov 11, 2016
Category: Apariții in presă

Să devii părinte este, fără îndoială, una dintre cele mai mari provocări ale vieţii. După euforia iniţială şi atmosfera de sărbătoare de la maternitate, mama şi tatăl sunt cuprinşi de o sumedenie de întrebări şi de frici. Lună de lună, se vor întreba dacă fac ceea ce trebuie şi dacă cel mic se dezvoltă normal. Tocmai de aceea, specialiştii au pregătit un ghid al etapelor fireşti de dezvoltare, împărţite pe luni de viaţă, un real reper pentru proaspetele familii care, de multe ori, se simt neajutorate.

Oct 8, 2016
Category: Apariții in presă

Tot mai mulţi copii sunt diagnosticaţi cu ADHD, tulburarea hiperkinetică de atenţie, remarcă psihologii. Neatenţia, hiperactivitatea şi impulsivitatea sunt simptome care apar înainte de vârsta de 7 ani şi care îi împiedică, deseori, pe cei mici să se integreze şi să facă faţă sarcinilor de la şcoală.

Aug 24, 2016
Category: Apariții in presă

Bâlbismul sau bâlbâiala este o tulburare de vorbire care se caracterizează prin incapacitatea de a păstra ritmul şi fluenţa normală a vorbirii. Cel mai frecvent afectează copiii mici, între 2—6 ani, adică în perioada în care se dezvoltă limbajul.

Jul 15, 2016
Category: Apariții in presă

Care este explicația, de ce ne ajută mișcarea să memorăm mai repede? Îmbunătățirea circulației sangvine care încurajează procesele de oxigenare a tuturor țesuturilor din organism, implicit a creierului. Și puterea de concentrare este corelată cu mișcarea fizică. Copiii care sunt activi fizic au un nivel mai mare de control cognitiv, a explicat Gabriela Nedel, specialista Infant Kineto Clinic, într-un interviu pentru DIGI 24.

Jul 5, 2016
Category: Apariții in presă

Suntem în plin sezon de examene – de capacitate, de bacalaureat, de admitere la facultate – aşa că este momentul perfect să vorbim despre legătura puternică dintre mişcare şi performanţele şcolare ale copiilor. O legătură bănuită de multă vreme de cercetători şi dovedită tot mai des de studii.

May 30, 2016
Category: Apariții in presă

Tineri şi deja gârboviţi. Aşa ne putem descrie copiii care se uită cu ciudat la noi când le vorbim despre jocuri în faţa blocului – raţele şi vânătorii, elasticul sau despre orele de sport cu a lor dificilă probă de rezistenţă. Îndrăgostiţi de tablete, mari fani ai scutirilor de la orele de sport şi certaţi cu aproape tot ce presupune efort fizic, copiii şi adolescenţii noştri se plâng de problemele bătrânilor. Claudia Drăgan, psihomotrician la Infant Kineto Clinic ne vorbeşte despre probleme pe care nu avem voie să le ignorăm dacă suntem părinţi responsabili.