Contact: 0728 433 533 | 0371 127 827

Articole

May 28, 2016

Terapia la psiholog, mai bună decât pastilele în cazul copiilor cu ADHD

 În SUA, 75% dintre copiii diagnosticați cu ADHD (tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție) pleacă acasă cu o reteță pentru medicamente. Dar renumitul Disease Control and Prevention Center din SUA spune că abordarea este una greșită.  Pentru a lupta cu ADHD, părinții ar trebui să se adreseze prima dată psihologului.

Cercetătorii americani sunt de părere că, odată diagnosticat cu acest tip de tulburare hiperkinetică, cea mai bună formă de a ajuta copilul este dacă părinții apelează la ajutorul psihologilor pentru a înțelege care sunt metodele cele mai eficiente de reduce efectele ADHD-ului. Terapia comportamentală, căci despre ea vorbesc specialiștii, oferă părinților informațiile necesare pentru a înțelege cum trebuie să relaționeze cu copilul hiperkinetic,  fără a îi încărca organismul cu efectele adverse ale medicamentelor care fac parte din schema obișnuită de tratament.

Anne Schuchat, director al CDC, a atras atenția că „terapia comportamentală are aceleași efecte ca și tratamentul medicamentos, fără efectele secundare. Părinții ai căror copii suferă de ADHD trebuie să caute, în primul rând, sfatul terapeuților.”

Terapia comportamentală îi va ajuta pe părinți să învețe cum să încurajeze comportamentele pozitive la copiii lor, în timp ce le arată celor mici ce acțiuni sau gesturi nu ar trebui să facă.  De asemenea, părinții află cum să încurajeze aptitudinile de comunicare și de socializare ale copiilor, care, astfel, se  vor comporta mai bine la școală sau în alte medii sociale.