Contact: 0728 433 533 | 0371 127 827

Articole

Jun 28, 2017

Copiii au același nivel de activitate fizică precum persoanele de 60 de ani

Copiii și adolescenții zilelor noastre au același nivel de activitate fizică precum cel al persoanelor de 60 de ani. Este concluzia la care a ajuns o echipă de oameni de știință americani, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă cel puțin 60 de minute de activitate fizică de intensitate moderată spre viguroasă pe zi pentru copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani.

Potrivit CBS News, cercetătorii au analizat comportamentul a peste 12.500 de subiecți de vârste diferite. Subiecții au purtat dispozitive de monitorizare a activității fizice timp de șapte zile consecutiv în cadrul unor studii efectuate în Statele Unite între anii 2003 și 2006.

Rezultatele cercetării au arătat însă că peste 25% dintre băieți și 50% dintre fetele cu vârste între 6 și 11 ani și peste 50% dintre băieți și 75% dintre fetele cu vârste între 12 și 19 ani nu întrunesc parametrii recomandați de OMS.

Adulții tineri, de 20 de ani, au fost singurii la care s-a constatat o creștere a nivelului de activitate fizică.  Nivelurile de activitate fizică au scăzut apoi în cazul persoanelor aflate în a doua parte a vieții, dar și în cel al adulților mai în vârstă.

O altă concluzie a fost că persoanele de sex masculin din toate grupele de vârstă sunt mai active decât cele de sex feminin. Lucrurile se schimbă însă după jumătatea vieții când femeile devin mult mai active, rezultate înregistrate și pentru femeile de 60 de ani și mai în vârstă.

Studiul a identificat totodată perioadele din zi când copiii și adolescenții fac mai multă mișcare, iar datele pot fi folosite pentru ca programul zilnic să fie modificat pentru a fi util în ceea ce privește creșterea nivelului de activitate fizică.