Contact: 0728 433 533 | 0371 127 827

Articole

Aug 9, 2017

Lecții nemțești de parenting

Nemții sunt recunoscuți și invidiați, de cele mai multe ori, pentru strictețe, respect pentru reguli și responsabilitate. Iar de la părinții germani avem multe de învățat. Aceștia pun mare accent pe independența copiilor și responsabilizarea lor încă de la vârste mici. Dacă veți merge într-un parc din Germania veți observa că părinții socializează între ei, se relaxează, fără a fi tot timpul în preajma celor mici. Nu este o lipsă de interes, ci pur și simplu modul lor de a le arăta copiilor că au încredere în ei.

            Iată câteva lucruri pe care părinții nemți le fac și care ne-au inspirat și pe noi:

            Nu-i forțează pe copii să învețe să citească de la vârste mici. Această deprindere este extrem de importantă, iar nemții consideră că ea trebuie însușită la școală, la momentul potrivit, împreună cu ceilalți copii, nu la grădiniță sau acasă cu părinții. Până să înceapă școala, copiii au liber la joacă și sunt încurajați să socializeze cât mai mult!

            Copiii sunt încurajați să se joace cu focul. Bineînțeles, sub supraveghere. Copiii fac experimente care includ focul, astfel încât să conștientizeze importanța acestuia.

            Copiii sunt lăsați să meargă singuri în diverse locuri. Cei mai mulți copii, merg singuri la școală, iar unii dintre ei folosesc chiar și mijloacele de transport în comun. Ei învață de mici regulile de circulație, pentru a se putea deplasa în siguranță.

            Petrecere de început de școală! Este primul pas în a-l face pe copil să iubească școala. Nemții spun că cele mai importante trei evenimente din viață sunt începerea școlii, momentul în care împlinești 14 ani și căsătoria. Așa că la începutul primului an de școală se dă o mare petrecere chiar în cadrul școlii pe care orice copil o așteaptă încă de când este foarte mic.

            Copiii petrec timp în aer liber în fiecare zi! Nemții au o vorbă care spune că ”nu există vreme urâtă, ci doar haine nepotrivite”. Oricât de frig este afară, copiii ies în parcuri, la joacă, singuri sau împreună cu părinții.

 

Sursa: Time.com