Contact: 0728 433 533 | 0371 127 827

Articole

Jul 30, 2018

Footscan - analiza computerizată a mersului, disponibilă la Infant Kineto Clinic

Specialiștii Infant Kineto Clinic sunt mereu în căutare de aparate și tratamente cât mai noi și mai eficiente, pentru a putea veni în sprijinul micilor pacienți, așa că, începând din luna iulie, puteți beneficia în clinica noastră de analiza Footscan care oferă cea mai concludentă evaluare prin analiza computerizată a mersului.

Deoarece foarte multe dintre problemele cu care se confruntă cei mici țin de tulburările de mers (mersul cu vârful piciorului spre interior/exterior, genunchii în “O”, genunchii în “X”, platfus, etc.), Footscan este soluția ideală pentru o diagnoză profesionistă și exactă.

Această analiză se realizează înainte de începerea programului de recuperare, pentru a identifica problemele cu care se confruntă pacientul, dar și după finalizarea planului de tratament pentru a putea vedea rezultatele.

Analiza se face atât static, cât și dinamic și poate fi efectuată atât pentru copii, cât și pentru adulți. Pe perioada programului kinetic, Footscan poate releva remedierea dismetriilor de sprijin inițiale, astfel încât pacientul să vadă stadiul recuperării sale. Footscan poate astfel demonstra calitatea actului terapeutic prin date exacte. Raportul analizei poate fi utilizat de tehnicianul ortezist pentru a realiza apoi susținători plantari (branturi personalizate), în cazul în care medicul specialist a recomandat folosirea lor.

Footscan este o tehnologie avansată și de mare precizie de măsurare a presiunii și a distribuției forței. Datele colectate sunt foarte sensibile la schimbare, oferind o imagine clară din punct de vedere clinic și măsurarea obiectivă a echilibrului static al unei persoane, prin măsurarea distribuției greutății prin picioare și amplasarea centrului de greutate. Footscan utilizează senzori mici care permit analiza exactă a deviațiilor de presiune din toate regiunile piciorului. Acest lucru este necesar pentru a obține o imagine clară a mecanicii piciorului.

Produsele Footscan sunt dezvoltate, fabricate și distribuite la nivel mondial de RSscan International din Paal, Belgia. Încă din 1998, RSscan International este principalul furnizor pentru profesioniștii din domeniul sportului și biomecanicii în ceea ce privește echipamentele de măsurare a presiunii pentru o analiză a mersului foarte precisă. Fondatorul Rsscan International, Jempi Wilssens, a doborât foarte multe recorduri ca atlet. Ideea acestor sisteme i-a venit observând cum accidentările sportivilor recidivează. Astfel a dezvoltat această analiză care măsoară presiunea plantară și vizualizează centrul de presiune.

Pentru mai multe informații privind prețul acestei analize și pentru programări, ne puteți suna la 0728. 433. 533 sau 0371. 127 827.